Sprawdź ofertę tradycyjnej piekarni Kraków na https://www.piekarniapochopien.com
Chleb jest jednym z najistotniejszych elementów ludzkiej diety. Spożywamy go naprawdę wiele, zatem najlepiej, kiedy będzie on najlepszego gatunku. Nic więc dziwnego, że wytwarzane przemysłowo wypieki tracą ostatnimi czasy popularność – są niezbyt smaczne, zaś po kilku dobach stają się nieprzydatne do zjedzenia. Na polskich stołach ostatnio naprawdę często spotkać można produkty wyrabiane klasycznymi sposobami i niezawierające chemicznych dodatków poprawiających ich właściwości. Czemu dobrze je kupować? Jak one powstają? Jak działa rzemieślnicza piekarnia?
Co sprzedaje tradycyjna piekarnia?
Jak nietrudno stwierdzić, tradycyjna piekarnia w dużych miejscowościach (np. w Krakowie) swoją ofertę opiera na tradycyjnych wypiekach. Zwykle bywają produkowane na zakwasie, choć możemy kupić też chleby drożdżowe. Oprócz tego miłośnicy tradycyjnych piekarni często wybierają chleby, które w ostatnich latach zniknęły ze sklepów – na przykład obwarzanki. Rzemieślnicze wypieki dostarczają nierzadko też rozmaite nasiona oraz suszone śliwki czy brzoskwinie.
Czemu warto postawić na pieczywo z tradycyjnej piekarni?
Źródłem popularności rzemieślniczego pieczywa okazuje się w szczególności jego aromat – pod tym względem plasuje się dużo wyżej niż pieczywo przemysłowe. Zaletą takiego pieczywa jest także jego różnorodność – wśród dziesiątek rodzajów najróżniejsi klienci znajdą wyroby dla siebie. Nie można zapomnieć również o tym, że produkty, które oferuje rzemieślnicza piekarnia są dużo zdrowsze, gdyż nie zawierają szkodliwych dla naszego zdrowia chemicznych domieszek.
Dane adresowe:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]