Robienie zakupów

Kiedy warto skorzystać z namiotów cateringowych?

Namiot cateringowy to nieodzowny element wielu wydarzeń organizowanych w plenerze. Jak skonstruowane są współczesne namioty cateringowe i dlaczego warto ich używać?

Namiot cateringowy – zastosowanie

Namiot cateringowy jest powszechnie wykorzystywany przez podmioty organizujące różnego rodzaju eventy na świeżym powietrzu – imprezy urodzinowe, rocznice ślubu, bankiety, a także targi. Konstrukcje tego typu sprawdzają się doskonale zawsze wówczas, gdy na evencie pojawiają się potrawy, np. przystawki, zimny bufet czy napoje. Namioty cateringowe pozwalają na utrzymanie przez długi czas świeżości oferowanych dań oraz chronią je przed słońcem i wpływem innych niekorzystnych czynników zewnętrznych. Na rynku dostępne są namioty cateringowe szerokie na 3 do 8 metrów i długie na 4 do 52 metrów. Kupujący mogą wybierać pomiędzy namiotami o różnym kształcie i kolorystyce. Namioty cateringowe można również łączyć ze sobą lub personalizować, tworząc konstrukcje dostosowane do indywidualnych potrzeb.

Namioty cateringowe na każde warunki pogodowe

Wesela i imprezy na świeżym powietrzu są coraz bardziej popularne, nie dziwi więc to, iż wzrasta liczba osób poszukujących przestronnych i trwałych namiotów cateringowych wytworzonych z wytrzymałych materiałów. Namiot cateringowy chroni gości przed złą pogodą – przed silnym promieniowaniem słonecznym, deszczem czy wiatrem. Obecne na rynku namioty cateringowe cechują się mocną budową i wytrzymują nawet intensywne podmuchy wiatru. Nowoczesne namioty tego rodzaju są też zaopatrzone w systemy poprawiające cyrkulację powietrza w namiocie, co uniemożliwia nadmierne skraplanie się wody i poprawia komfort gości. Dodatkowym udogodnieniem jest także system kumulujący ciepło w namiocie, co jest szczególnie istotne chłodniejsze dni.